TEKİRDAĞ / ÇORLU - Şehit Ali Alıtkan Anaokulu

Okulumuz Öğrencileri'nin Depren Anı, Çök- Kapan- Tutun Tatbikatı .

Güneş sınıfı veli katılımı ile sınıfta yoğurt mayalama etkinliği yapıldı

UĞUR BÖCEKLERİ SINIFI MEVSİM MEYVE VE SEBZELERİ TANIDI

KIZILAY YARALARI SARAR

Ekm

Öğrencimiz omer Alp kiyaoglu nün babasının carbaci dükkanına hem veli ziyareti hem "çorba içmeyi seviyorum "etkinliği kapsamında ziyarette bulunuldu.Sayın velimize çok teşekkür ederiz

Ekm

OKUL BAHÇELERİNDE HAYVANLAR İÇİN BESLENME ALANLARI OLUŞTURULMASI,VARSA ALANLARIN BAKINI YAPILMASI

Ekm

OKULLUMUZ KORİDOR VE BAHÇELERİNDE SPOR VE OYUN ALANLARININ OLUŞTURULMASI,VAR OLAN ALANLARIN GELİŞTİRİLMESİ YAPILMIŞTIR.

Mrt

Okul bahçelerinde öğrencilerin bedensel koordinasyonunu geliştirmeye yönelik alanlar oluşturduk.

Mrt

Öğrencilerimizi öğretmenler tarafından deprem ve diğer doğal afetler hakkında ne yapacakları konusunda eğitim verildikten sonra tatbikatlar gerçekleştirdik.

Mrt

Orman haftası kapsamında okulumuzda ağaçlandırma faaliyetleri yaptık.

Mrt

Sıfır atık projesi kapsamında geri dönüşüm kutularını uygun yerlere konumlandırdık. Ayrıca Yıldızlar Sınıfı öğrencileri tuvalet kağıdı rulolarıyla oyunlar oynadı. Kelebekler Sınıfı ise aileleriyle atık materyallerden yaptıkları ürünleri bir defile ile sergilediler.

Ock

Online ortamda oluşturduğumuz ''https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOJCGMxFYuodCx29yLvF2voIAsKp5Ff16o9xSMq1Ynz_fMvQ/viewform?usp=sf_link'' veli memnuniyet anketine 87 velimiz katılım göstermiştir. Ulaşım, iletişim, dilek öneri ve şikayetler, güvenirlik, güvenlik, kararlara katılım, öğrenci işleri, ders programları, öğrenme- öğretme yöntemleri, ders arası-sonu, okulun fiziki ortamı, yemekhane, sosyal kültürel ve spor alanları, derğerlendirme, olumlu davranış kazanımı gibi birçok konuda velilerimizden okulumuzu değerlendirmelerine istedik. Velilerimiz bu konuların birçoğunda yüksek memnuniyet düzeyine sahip olup en az memnuniyet duydukları konuların ise sosyal kültürel ve spor faaliyetleri olduğunu açık uçlu cevaplarla bildirmişlerdir. Veliler daha fazla açık alan kullanımı talep etmektedirler. Okul müdürümüz anket sonucu yaptığı toplantıda açık alanlar kullanımıyla ile ilgili havalarında ısınmasıyla birlikte daha çok kullanılması hususunda öğretmenlerimizi teşvik etmiştir.

Ock

Öğretmenimizin çocukların toplama işlemini eğlenceli hale getirmek ve somutlaştırmak için hazırladığı bu etkinlik EBA'ya da yüklenmiştir. Eba için link: https://ders.eba.gov.tr/ders//redirectContent.jsp?resourceId=866477b0-68a0-11ec-a43d-e5cf910c15d3

Ara

Okulumuz öğrencileri için oluşturduğumuz okula uyum ve aidiyet anketinin sonuçları belli oldu. '' https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfQJIazdzN9DrnajqJdiHvMLJe9IKMNyFCnkBQy_irVBQ0v0w/viewform?usp=sf_link '' online anket olarak yaptığımız çalışmaya 76 öğrencimiz katılmış olup, anket sonuçlarına göre ''okulda olmayı seviyorum'' maddesine %93 oranında EVET, ''okulda kendimi güvende hissediyorum'' maddesine %94 EVET, ''okulda sıkılmıyorum'' maddesine %83 EVET,  ''okul eğlenceli bir yerdir'' maddesine %97 oranında EVET, ''okulda kendimi güvende hissediyorum'' maddesine %91 oranında EVET cevabı verilmiştir. Anket sonuçları göstermektedir ki öğrencilerimiz okula uyum göstermekte ve aidiyet duymaktadır. Öğrencilerin okula aidiyetleri ile ilgili kısmen en büyük problem ''okulda sıkılmıyorum'' maddesiyle ilgili. Bu durum öğrencilerin yaşları ve okulda uzun saatler geçirmeleriyle açıklanabilir.

Ara

Yerli malı haftasında, yerli malının kullanımının ve tutumun önemine yönelik etkinlikler düzenlendi. Öğrencilerimiz bu haftayı şenliklerle kutladılar.